Lage Mierde Bruist Avondfotografie

Avondfotografie is iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Ieder plekje kent zijn schoonheid en door gebruik te maken van verschillende technieken krijg je steeds weer een ander resultaat.

 

Startrails Beleven

Ken je het fenomeen startrails, ofwel sterrenstrepen? Deze foto zijn eigenlijk zo’n 300 foto’s op elkaar gelegd. Steeds achter elkaar wordt een foto gemaakt. Wanneer je al die foto’s op elkaar legt zie je de draaiing van de aarde ten opzichte van de sterren wat dit prachtige effect geeft.

 

 

 

The Beauty of Exposure

“Willem, wat ben je mooi!” zeg ik terwijl de zon achter de horizon verdwijnt en de verlichting van deze prachtige Willemsbrug meer en meer begint te schitteren. Overdag is het een heel gewone brug, maar ’s avonds straalt hij van schoonheid. Betoverd door de prachtige rode kleuren die afsteken tegen de blauwe lucht terwijl het bijna donker is kan ik niks anders zeggen; “Willem, wat ben je mooi.”

 

 

 

Highway By Full Moon

We rijden terug naar huis na een lange avond. Bovenaan het viaduct gekomen wist ik dat ik moest stoppen. De prachtige sterrenhemel, de volle maan en het verkeer dat zich richting zijn eindbestemming begaf, dat moet vastgelegd worden. Soms zie ik dingen die anderen misschien niet opmerken. Dit is zo’n moment. Hoe koud, donker of nat het dan ook is of hoe moe ik ook ben, ik kan hier niet aan voorbij gaan. Onderaan het viaduct heb ik de auto langs de kant gezet en ben ik terug naar boven gelopen. Iedere auto en vrachtwagen die achter me voorbijrijdt terwijl ik op het uiterst smalle fietspad sta, lijkt rakelings langs me af te gaan. De trillingen van de weg geven me een onbehaaglijk gevoel. Ik houd mijn camera extra stevig vast. Eenmaal weer veilig terug in de auto bekijk ik het resultaat. Hier word ik blij van! Dit was het méér dan waard.

 

 

 

Colorful houses

Bij daglicht zijn deze leuke kleurrijke huisje erg leuk om te zien en vrij uniek in Nederland. Wanneer de avond valt en de de zon onder gaat verschijnt een mooie reflectie van alle verlichting in het water en zijn de kleuren van de huisjes nog even mooi als overdag.

 

 

 

 

The Bus Station

Het is een koude avond, het station is bijna uitgestorven. Iedereen die gewerkt heeft zit inmiddels lekker warm thuis. Behalve de chauffeur van lijndienst 6. Of er mensen mee willen rijden of niet, de shift zal gewoon door moeten gaan tot middernacht om ook de laatste mensen nog naar huis te brengen. Terwijl ik op de koude tegels lig voor het mooiste beeld voegen de stadsbussen zich weer in het verkeer. Tevreden blijf ik achter met het perfecte plaatje.

 

 

 

Bridge Over The River Waal

Ik had een beeld in mijn gedachten van hoe ik deze brug vast zou willen leggen. We wisten niet goed hoe we aan deze kant van de brug konden komen. Er leek geen weg heen te gaan dus we probeerde zo dicht mogelijk bij de brug in de buurt te komen om het laatste stuk te gaan lopen. Maar helaas, ik reed de auto vast. We kregen hem er met geen mogelijkheid weer uit. Na een telefoontje met het thuisfront was er hulp onderweg. Het zou nog wel een uur duren voor hij er zou zijn, want ja, vastrijden doe je natuurlijk niet vlakbij huis… dus we zijn toch maar te voet gaan zoeken naar het goede plekje. Achteraf was dat maar goed ook, dit hadden we met de auto nooit gevonden. Na wat paden en weilanden bewandeld te hebben vonden we eindelijk waar we naar op zoek waren.

 

 

 

 

Still Lightpaining

Fietsend over deze brug veranderen de kleuren met je mee. De meest opvallende kleuren komen tevoorschijn en verdwijnen weer. Het constant veranderen van kleur levert een prachtig resultaat op. Zal ik nog één keertje heen en weer rijden?

 

 

 

 

Evening glow

De regen tikt op de auto terwijl we naar deze locatie rijden. Het was een wisselvallige dag. Met weinig hoop op een geslaagde avond rijden we toch maar door. Niet geschoten is altijd mis, zeggen we tegen elkaar. Bijna bij de locatie aangekomen klaart de lucht op. Terwijl de zon achter de horizon zakt worden we getrakteerd op dit prachtige kleurenpalet.

 

 

 

Eye-catcher in the dark

Slenterend langs de Maas ontvouwen zich allerlei mooie taferelen voor mijn oog tijdens een avondje fotograferen in Rotterdam. Ik word betoverd door de prachtige reflectie van de lichten in het water. Als een echte eyecatcher waakt de oude filosoof Erasmus over de stad.