Lage Mierde Bruist Projecten

Steeds zijn we op zoek naar ideeën om thuis, tijdens de donkere en koude wintermaanden, met allerlei creatieve projecten aan de slag te gaan. Hieronder een aantal voorbeelden van wat er zoal mogelijk is met een beetje geduld (en soms heel veel geduld 😉).

 

Cloudy paint

Een grote bak gevuld met water en een spuitje gevuld met twee kleuren verf, zijn de ingrediënten voor deze foto.
Spuit de verf in het water en er ontstaan mooie wolken van verf. Steeds weer anders, soms grillig van vorm, soms wollig als een schapenwolkje.

 

 

 

Passionate flame

Na goede voorzorgsmaatregelen te hebben genomen, kunnen we aan de slag met onze “vurige” bloemen. Doop de bloemen in alcohol of spiritus en één brandende kaars doet de rest.

 

 

 

 

Smoking insence

Verrassende taferelen spelen zich voor je ogen af, als je een kegel wierook afsteekt en dit vastlegt met je camera. Een flitser en een kleurenfilter doen de rest. Iedere foto is weer anders dan de vorige of de volgende.

 

 

 

 

 

Spiking magnetism

Wat heb je nodig? Een sterke magneet en vloeibaar metaal, bekend onder de naam Ferrofluid. Normaal is dit een vloeistof die in geluidsspeakers wordt gebruikt, maar je kunt er ook leuk mee spelen. Door de magneet te bewegen onder de ferrofluid, ontstaan de spikes.

 

 

 

Sticky droplets

Trek met lijmpatroon van lijmpistool dunne draden over een glazen potje. Spray met een waterverstuiver véél kleine druppeltjes op de draadjes. Plaats het glazen potje op een ledlampje met roterend licht. Vervolgens de macrolens op je camera recht boven het verlichte potje plaatsen, en geniet van de resultaten.

 

 

 

Shattered wine

Kringloop glazen en nog goedkopere wijn zijn de basis ingrediënten voor een avondje high speed fotografie. Don’t try this at home…

 

 

 

 

 

 

Reflected Aurora

Deze foto is gemaakt met een spiegel met daarop een grote glazen knikker. Door met een led-lampje met wisselende kleuren rond de knikker op de spiegel te bewegen, ontstaat een lichtspoor op de spiegel, welke gereflecteerd in de knikker terug komt. Iedere foto is weer uniek doordat de bewegingen steeds weer anders zijn wat soms zelfs een beetje noorderlicht effecten geeft.

 

 

 

Black hole

Nog een leuk staaltje “don’t try this at home”. Maak een bol staalwol stevig vast aan een draad, steek deze in brand en draai dan rond tot de staalwol is uitgebrand. Camera op lange sluitertijd, de mooiste patronen kunnen zo ontstaan.

 

 

 

 

Dancing paint

Leuk om te doen, maar wat een kliederboel! Hoe is deze foto gemaakt? Een geluidsbox ingepakt in plastic. Spuit hier een paar kleuren verf op en zet dan de box volle bak open met vooral zware bassen. De verf springt en danst dan vanzelf omhoog.